Λευκάδα

Η Λευκάδα διαθέτει τις τρεις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου σύμφωνα με δημοψηφίσματα στο διαδίκτυο (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί και Κάθισμα) Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη παραλία θεωρείται η καλύτερη παραλία της Μεσογείου και μέσα στις δέκα καλύτερες όλου του κόσμου. Κόβει την ανάσα  από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά.

Η παραλία στο Κάθισμα είναι μεγάλη σε έκταση τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η άμμος λευκή. Όλα αυτά σε συνδυασμό δίνουν στον επισκέπτη μια μαγική εικόνα.

Η παραλία στους Εγκρεμούς είναι πραγματικά εντυπωσιακή, μεγάλη και αμμώδης περικυκλωμένη από εντυπωσιακούς γκρεμνούς. Το τοπίο είναι ονειρεμένο και η πρόσβαση στην παραλία γίνεται κατεβαίνοντας 250 σκαλοπάτια. Η παραλία στον Γιαλό προσφέρει στους επισκέπτες της κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακά τοπία. Μια παραλία με άγριο και συνάμα βραχώδες τοπίο που αναμφισβήτητα θα σας κόψει την ανάσα.

Το Αγιοφύλλι είναι μια μαγευτική παραλία στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και διαθέτει μικρή και μεγάλη πλαζ με βότσαλο και παραδεισένια νερά.

Ο Πόρος είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Είναι πολύ ήσυχα και γαλήνια και ενδείκνυται για απόλυτα χαλαρωτικές διακοπές.

Η Αμμόγλωσσα είναι μια παραλία που αποτελείται από χρυσή άμμο και μπλε καθαρά νερά και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη της Λευκάδας. Η παραλία της Λυγιάς με τα ήσυχα νερά και την πλήρη οργάνωση προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές.

Με καραβάκι μια επίσκεψη σε μικρές, μοναχικές παραλίες αξίζει, όπως και στα μικρά νησάκια του νομού : Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστό, Σκορπιός, Μαδουρή, Σκορπίδι, Θηλειά, Σπάρτη και Κυθρό που ανήκουν και αποτελούν το νομό Λευκάδας. Η Λευκάδα επίσης διαθέτει δυο από τις δέκα καλύτερες στο κόσμο περιοχές για Ιστιοσανίδα: τον κόλπο της Βασιλικής και την περιοχή του Αϊ Γιάννη. Ειδικά η παραλία του Αϊ Γιάννη είναι τόπος συνάντησης κορυφαίων πρωταθλητών Windsurfing και Kitesurfing. κάθε καλοκαίρι.